Cancel Preloader
unnamed-5-5-683x1024
Интервю с Гергана Ласкова, Miss Green Bulgaria 2024

Интервю с Гергана Ласкова, Miss Green Bulgaria 2024

1. Как се почувства, когато спечели титлата Miss Green Bulgaria 2024?

Спечелването на титлата Miss Green Bulgaria 2024 беше момент на изключително щастие и гордост за мен. Това е признание не само за усилията ми, но и за мисията, която съм си поставила – да насърчавам и популяризирам идеята за по-зелено бъдеще. Чувствах, че мога да направя реална промяна и това ми даде още по-голямо вдъхновение да продължа напред.

2. Как реши да участваш в конкурса? Какво те привлече към него?

Реших да участвам в конкурса, защото той съчетава две от най-големите ми страсти – красотата и природата. Винаги съм вярвала, че истинската красота се крие в отговорността към света около нас, и когато научих за Miss Green Bulgaria, веднага усетих, че това е възможност да покажа, че еко-съобразният начин на живот е не само необходим, но и вдъхновяващ.

3. Какво означава за теб да носиш тази титла?

Да нося титлата Miss Green Bulgaria означава много повече от просто престиж – това е отговорност и възможност да бъда глас на промяната. Тази титла ми дава платформа да насоча вниманието към важните въпроси, свързани с опазването на околната среда, и да вдъхновя други хора да се включат в тази кауза.

4. Има ли някой, който те вдъхновява в твоята дейност, свързана с опазването на околната среда?

Вдъхновение черпя от много хора, но най-силно ме вдъхновява Грета Тунберг. Нейната решителност и смелост да говори за проблемите на околната среда на световната сцена показват, че възрастта няма значение, когато имаш кауза, в която вярваш. Тя ме мотивира да бъда още по-активна и ангажирана в своите екологични инициативи.

5. Какво обичаш най-много в природата около Челопеч?

Най-много обичам чистия въздух и спокойствието, което природата около Челопеч ми дава. Тук всяка разходка е като малко бягство от забързаното ежедневие и шанс да се свържа с природата по начин, който в градската среда е трудно постижим. Обичам разнообразието на ландшафтите и богатството на флората и фауната, които правят това място толкова уникално.

6. Какви малки стъпки правиш в ежедневието си, за да бъдеш по-екологична?

В ежедневието си се старая да бъда колкото се може по-екологична. Използвам платнени торби за пазаруване, избягвам пластмасата и се старая да пестя вода и енергия. Освен това, когато е възможно, предпочитам да се придвижвам пеша или с велосипед, за да намаля въглеродния си отпечатък.

7. Как би мотивирала хората около теб да се грижат повече за природата?

Бих ги мотивирала, като им покажа, че всяко малко действие има значение. Чрез организиране на различни инициативи – като кампании за почистване на околността или засаждане на дървета – бих ги насърчила да се включат. Вярвам, че когато хората видят позитивните резултати от съвместни усилия, те ще бъдат по-склонни да продължат да действат в тази посока.

8. Кое беше най-голямото предизвикателство за теб по време на конкурса?

Най-голямото предизвикателство за мен беше да балансирам между представянето си като личност и представянето на екологичната си кауза. Исках да покажа не само красотата си, но и дълбокото си разбиране и ангажираност към проблемите на околната среда. Това изискваше много подготовка и концентрация, за да се уверя, че посланието ми ще бъде правилно разбрано и възприето.

9. Има ли някаква еко-кауза, която е особено важна за теб?

Една от каузите, които ми е особено важна, е опазването на горите. Горите са белите дробове на нашата планета и тяхното запазване е ключово за борбата с климатичните промени. Вярвам, че всеки може да допринесе за тази кауза, дори с малки действия като залесяване или участие в инициативи за защита на природните ресурси.

10. Какви са плановете ти за бъдещето? Как ще използваш титлата си, за да помогнеш на околната среда?

Плановете ми за бъдещето включват активна работа в сферата на екологичните проекти и образователни инициативи. Възнамерявам да използвам титлата си, за да създам и подкрепям кампании за повишаване на осведомеността относно екологичните проблеми и да насърчавам устойчивите практики сред младите хора. Също така планирам да се ангажирам с местни и национални проекти, насочени към опазване на околната среда.

11. Как се чувстваш, когато хората те разпознават като Miss Green Bulgaria?

Чувството е смес от гордост и отговорност. Горда съм, че хората ме разпознават като лице на една важна кауза, но същевременно осъзнавам, че това идва с отговорността да продължавам да бъда добър пример и да оправдавам доверието, което ми е гласувано.

12. Какво би посъветвала младите момичета, които искат да участват в подобни конкурси?

Бих ги посъветвала да бъдат автентични и да вярват в себе си. Участието в такива конкурси не е само въпрос на външна красота – важно е да имаш ясна кауза и мисия, която да защитиш. Нека бъдат готови да положат усилия и да се ангажират с това, в което вярват. И най-важното – да помнят, че всяка от тях може да бъде пример и вдъхновение за другите, независимо от резултатите в конкурса.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *